Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@01:47:51 GMT

مهارت های زندگی در حکمت ۳۸ و ۶۱ کتاب نهج البلاغه

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۷۵۱۶

مهارت های زندگی در حکمت ۳۸ و ۶۱ کتاب نهج البلاغه

احترام متقابل، مواسات، همدلی مومنانه، انتقادپذیری، معاشرت و ... از مهارت های زندگی است که در نهج البلاغه شریف نسبت به آن ها اصول و دستوراتی داده شده است.

خبرگزاری شبستان- البرز: روزهای خانه نشینی در جریان مبارزه با ویروس کرونا بستری را فراهم آورد تا خانواده ها بیش از همیشه در کنار یکدیگر قرار بگیرند؛ این در حالی بود که به صورت معمول افراد خانواده مجبور بودن همواره بخش عمده ای از ساعات را به کار، تحصیل و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اختصاص دهند.

 

کاهش ساعات خارج از منزل، یک فرصت برای اعضاء خانواده بود تا بار دیگر نسبت به شناخت یکدیگر، مواسات کردن در حق هم و مهربانی ورزیدن تلاش کنند. آنچنان که سختی های معیشتی که برای بسیاری از خانواده ها را نیز به همراه داشت که همین امر، مهارت هایی ارتباطی و اجتماعی را یادآور می شود.

 

تکلیف داشتن نسبت به هم نوع یکی از شاخص های دین مبین اسلام است؛ آنگونه که اسلام نسبت به وحدت و باهم بودن و کارتشکیلاتی تأکید دارد نشان می دهد که تا چه اندازه جایگاه مهارت های رفتاری اهمیت دارد.

 

مهارت دوستی و دوست یابی( حکمت۳۸ نهج البلاغه)

 

«حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در سلسله نشست های حسینیه مجازی با اشاره به اهمیت مهارت دوستی و دوست یابی گفت: یکی از مهارت هایی که در بحث معاشرت با دیگران باید نسبت به آن تسلط داشته باشیم، مهارت دوستی و دوست یابی است.

 

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: در بحث دوستی و دوست یابی، مهمترین نکته توجه به شاخص هایی است که دوستان خوب را از بد می توان جدا کرد.

 

این استاد نهج البلاغه خوانی ادامه داد: امام علی(ع) در کتاب نهج البلاغه خوانی به فرزندشان امام حسن (ع) توصیه های بسیار جذابی در حکمت 38 نهج البلاغه مطرح کرده اند که در بخشی از آن چهارنشانه و شاخص از کسانی که این ها در آن ها بود ما حق نداریم با او دوستی کنیم.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: یکی از آن ها انسانی است که عقل درستی ندارد، دومین شاخصه فردی است که فاسق است و سوم اینکه بخیل است و چهارم فردی که عادت به دروغ دارد.

 

در متن حکمت ۳۸ نهج البلاغه آمده است: « پسرم از دوستی با احمق بپرهیز که او می خواهد به تو نفعی برساند ولی ضرر می زند. از دوستی با بخیل بپرهیز، چرا که چیزی که سخت به آن احتیاج داری از تو دریغ می کند، از دوستی با فاسق بپرهیز که هرجا نیاز باشد تو را می فروشد و از دوستی با کذاب و دروغ گو بپرهیز چرا که مانند سرابی است که دور را برای تو نزدیک و نزدیک را برای تو دور می کند».

 

مهارت احترام متقابل (حکمت ۶۱ نهج البلاغه)

 

« حجت الاسلام مهدوی ارفع» در خصوص مهارت احترام متقابل از نگاه نهج البلاغه گفت: انسان ها چون عزیز و محترم هستند باید به یکدیگر احترام بگذارند؛ احترام متقابل در حکمت ۶۱ نهج البلاغه شریف مطرح شده است.

 

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: امیرالمونین(ع) در خطبه ۶۱ می فرمایند: «وقتی تو را ستودن، او را بهتر از آنچه ستوده، ستایش کن». یعنی وقتی کسی از شما تعریف و تمجیدی کرد، شما بهتر از او عمل کنید و از خوبی های او بازگو کنید. این باعث می شود ارتباط ها در قلب ها تحکیم شود.

 

این استاد حوزه ادامه داد: امیرالمومنین(ع) ادامه می دهند که « وقتی به تو احسان کردن، تو بیشتر از آن ببخش». قدیم ها معمول بود وقتی کسی ظرف غذایی به همسایه اش می داد، وقتی می خواستند که آن ظرف را برگردانند، حتما تحفه ای را در آن ظرف می گذاشتند و این به معنای جبران آن احسان بود.

 

دبیرنهضت نهج البلاغه خوانی عنوان کرد: در ادامه می فرمایند که « آن کس که مقدم می شود به احسان، پاداشش بیشتر است». به واقع در این حکمت ۲ مطلب بیان شده است اول اینکه سعی کن که همیشه تو پیشگام باشی در خدمت کردن و احترام و دوم اینکه پاسخ احسان هر فردی را بیش از آنچه انجام داده است بدهید.

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: آموزش مهارت های زندگی حجت الاسلام مهدوی ارفع حکمت های نهج البلاغه مهارت های زندگی نهج البلاغه نهج البلاغه خوانی دوستی و دوست یابی احترام متقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «برای قلب‌های شکسته» نوشته مریم هاشمی به تازگی توسط نشر نزدیکتر منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب به گفته نویسنده‌اش شامل یک روایت بلند درباره عشق است.

این کتاب درباره انسان‌هایی است که در تلاطم روزمرگی‌ها زمانی را نیز به عاشقی اختصاص می‌دهند و در میان تمامی آشوب‌ها و سختی‌های اجتماعی، شعله عشق و محبت را در دل خاموش نمی‌کنند.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

«وقتی دلت می‌شکند همه این کلمات گم می‌شوند و تا بیایی دوباره پیدایشان کنی بخش زیادی از عمر گذشته و این در حالی است که ما فقط یک بار زندگی می‌کنیم و فقط یک بار صد درصد با شور و اشتیاق عاشق می‌شویم و اعتماد می‌کنیم و وای به حال آن‌هایی که این صددرصد ها را کم و کمتر می‌کنند… از آدم‌های صادق خوشم می‌آید، از آنهایی که تکلیفشان با خودشان و دیگران معلوم است، اصلاً آدم‌هایی که رک هستند و مثلاً وقتی تو را می‌بینند و از تو خوش‌شان نمی‌آید محکم حرف‌شان را پرت می‌کنند توی صورتت، اما حداقل با دروغ مثل یک خنجر ذره ذره درون تو فرو نمیبرندش تا کم کم زجر بکشی و از بین بروی… آنها حداقل کمتر وقت زندگی‌ات را می‌گیرند!»

این کتاب با ۶۴ صفحه و شمارگان ۳۰۰ نسخه عرضه شده است.

کد خبر 6089786 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران