Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@01:12:54 GMT

شرح دو حکمت از نهج البلاغه در «با علی (ع) در صحرا»

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۵۴۹۳۷

شرح دو حکمت از نهج البلاغه در «با علی (ع) در صحرا»

کتاب «با علی(ع) در صحرا» به قلم آیت‌الله حائری شیرازی شامل شرح و بسط دو حکمت از حکمت‏‌های امیرالمومنین علی (ع) است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعات مهم دین اسلام دعوت به تفکر و اندیشه است. اهمیت تفکر آنچنان است که آن را از بهترین عبادت‌ها شمرده‌اند. ایام ماه پرفضیلت رمضان، ماه نزول قرآن یکی از فرصت‌های مناسب برای تدبر و اندیشیدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری آنا در پرونده «سی روز سی کتاب» بنا دارد کتاب‌هایی مناسب مطالعه در این ماه پربرکت را معرفی کند.

در بیست‌ویکمین مطلب از این مجموعه شما را با کتاب «با علی(ع) در صحرا» اثر مرحوم آیت‌الله محمدصادق حائری شیرازی آشنا می‌کنیم.

یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به شناختی دقیق از اسلام ناب محمدی گوش‌فرادادن به فریادها و نجواهای کسی است که حبیب و همراه همیشگی رسول خدا بود. مطالعه و تأمل در نهج البلاغه دری است که می‌توان از طریق آن حضرت علی (ع) و از آن طریق اسلام راستین را را بیشتر و دقیق‌تر شناخت.

کتاب «با علی(ع) در صحرا» با زیرعنوان «شرح دو حکمت از نهج البلاغه» به قلم آیت‌الله حائری شیرازی و تدوین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر از سوی نشر معارف منتشر شده است.

این کتاب شرح و بسط دو حکمت از حکمت‏‌های امیرالمومنین علی (ع) است که مشتمل بر لُباب معرفت است. حکمت نخست، در باب بیان سخن‌های آن امام همام با جناب کمیل‌بن‌زیاد نخعی است و حکمت ثانی، در باب بیان علل و رازها درخصوص پاره‌ای از احکام خداوند.

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: «محبت خداوند به انسان یک طرف قضیه است؛ طرف دیگر آن، محبت انسان به خداوند است. وقتی که شخص از غفلت و غرور رهایی یافت و متوجه نعمات الهی شد، محبت جریان پیدا می‌کند؛ همین امر نیز موجبات جلب ببیشتر محبت خداوند به او را فراهم می‌سازد و در این گردش محبت است که انسان به‌طرف کمال محبت سیر می‌کند.

اسلام، بدون امامت امکان‌پذیر نیست. اگر امامت نباشد، نظام امت درهم می‌ریزد. عرب، نخ‌کردن در دانه‌های گردنبند را «نظم» می‌گوید. نظام دانه‌های گردنبند به‌وسیله نخی است که از آن‌ها عبور می‌کند. بدون نخ، نظام به هم می‌خورد و پراکندگی ایجاد می‌شود و دیگر، دستگاه هماهنگ و یکپارچه وجود ندارد. امام همچون ریسمانی است که به دانه‌های تسبیح نظام می‌دهد و امت را وحدت می‌بخشد. امام سه وحدت ایجاد می‌کند: ۱. وحدت در عقیده؛ ۲. وحدت در جهت؛ ۳. وحدت در قوا».

کتاب «با علی(ع) در صحرا» در قطع رقعی و 192 صفحه از سوی انتشارات نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: امام علی ماه مبارک رمضان سی روز سی کتاب ماه رمضان 99 دو حکمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، اهمیت سلام کردن در دین مبین اسلام از مهم ترین موارد مورد تاکید خطبه های امروز نماز جمعه شهرستان پیرانشهر بود.

ماموستا هاشم آبادی گفت: توجه به روایات مختلف از پیامبر گرامی اسلام نشان میدهد که سلام کردن از کلمات مهم و از صفات انسان مومن و ملائکه و شخصیت های کامل اسلامی است که خیر و رحمت و برکت خدا رابه دنبال دارد.

خطیب جمعه شهرستان پیرانشهر اظهار داشت: سلام کردن محبت و سادگی را به دنبال دارد و هدیه ای بزرگ از جانب انسان مومن به یکدیگر است.

ماموستا هاشم آبادی همچنین در ادامه موضوع سلام کردن اظهار داشت: سلام نکردن چندین مفهوم را به دنبال دارد که از جمله صفات ناشایست انسان بخیل و متکبر است که کم ارزشی طرف مقابل میباشد.

ماموستا هاشم آبادی توجه و اهمیت به این موضوع را مهم دانست و گفت: لازم است سلام کردن در جامعه عادی و امری ضروری باشد.

ایمان و شهادت،طاعت و عبادت و محبت به یکدیگر از دیگر موارد مورد اشاره ماموستا هاشم آبادی درخطبه های امروز بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی
  • ببینید | صف بیکاران در صحرا
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)