Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به حکمت چهاردهم نهج البلاغه شریف به عنوان الگوی تربیتی پدران و مادران در زمان گمراهی و خطای فرزند گفت: جاذبه داشتن پدر و مادر و مربی راهکاری برای پیشگیری از آسیب های بیشتر فرزندان در مقابل خطاها و گمراهی ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» طی نشست حسینیه مجازی که شامگاه روز گذشته 7 خرداد برگزار شد گفت: حکمت چهاردهم نهج البلاغه شریف، یک حکمت تربیتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به اینکه گاهی مواقع هریک از ما در انتخاب خوب و خوب تر هستیم و گاهی مخیر هستیم میان خوب و بد و گاهی مخیّر می شویم میان انتخاب بد یا بدتر توضیح داد: انسان مومن برای هریک از این شرائط الگوی خاص رفتاری دارد.

تحیّر در تربیت فرزند میان بد و بدتر

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: یکی از مواردی که ممکن است ما در تربیت فرزند و نوجوان دچار مشکلی شویم آن جایی است که نوجوان ما رفتاری می کند که مورد رضای ما نیست، در چنین شرائطی ما تکلیف داریم یکی اینکه برای این سوء رفتارش برنامه ای در قالب مشاوره، توسل و توکل داشته باشیم و دیگری برنامه ای برای حفظ آن فرزند که در مسیر خطائی که قرار گرفته است بازگردد و یا بدتر نشود.

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: یکی از مهم ترین راهبردهایی در این چنین شرائطی که مربی توانمند و پدر و مادر آگاه باید به آن مجهز باشد، « جاذبه » است.

وی با اشاره به اهمیت جاذبه داشتن پدر و مادر برای فرزند مطرح کرد: به تعبیرعوامانه، فرزندی که مرتکب خطا شده باید بیش از پیش به او توجه کرد؛ جاذبه پدر و مادر باعث می شود که باردیگر فرزند به راه درست برگردد و یا حداقل بدتر از آن شرائط به وجود آمده نشود.

کسی که نزدیکانش او را وا می گذارد بیگانه او را می پذیرد

این استاد نهج البلاغه با اشاره به حکمت چهاردهم نهج البلاغه شریف مطرح کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) می فرمایند: « کسی که نزدیکانش او را وا می گذارد بیگانه او را می پذیرد» ؛ کسی که نزدیکانش او را تضییع کنند و به او بی توجهی کنند این خطر در کمینش به وجود دارد که بیگانگان او را جذب کنند.

وی توضیح داد: در همین حکمت پیام های بسیار زیاد عقلانی وجود دارد؛ اینکه چرا باید آن فرزند را تحویل گرفت و یا حتی یک فرد میانسالی که خطایی مرتکب شده است، این دلیل عقلانی دارد اینکه اگر امروز که آسیب خورده است اگر مراعاتش نکنی بدتر می شود و عقل می گوید بد از بدتر بهتر است؛ خیلی ساده تر بگوییم ابتدا باید یک دیواربه دور آن فرد آسیب دیده بکشیم تا به مرور زمان آن آسیب ها را جبران کنیم.

حجت الاسلام مهدوی ارفع خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) می فرمایند اگر در همچین موقعیتی آن فرد را طرد کردید، شخصیتش را مورد تخریب قرار دادید و احساس کرد که جایگاهی پیش شما ندارد بعید ندانید که بیگانگان او را می برند.

وی با بیان اینکه بخشی از بزهکاران جامعه ما از همین غفلت پدر و مادرها به خطا رفته اند، مطرح کرد: تکرار عکس العمل بد نسبت به رفتارهای خطای دیگران از طرف روحانی، مربی، پدر و مادر زمینه های آسیب بیشتر در وجود افراد آسیب دیده است.

منشور تربیتی حضرت علی(ع) در نامه ای که به فرزندش امام حسن(ع) نوشت

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: تکلیف در تربیت فرزندان و برنامه ریزی برای حفظ آن ها یکی از رویکردهایی است که مولاعلی(ع) در نامه امام حسن(ع) به آن توجه دارند.

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: فرزند ما باید همیشه احساس کند که مورد توجه ما است، هرچند گاهی تغافل می کنیم و از خطاهای کوچک او بگذریم، آن ها نباید احساس کنند که طرد شده اند.

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام مهدوی ارفع حکمت های نهج البلاغه تفسیر نهج البلاغه حجت الاسلام مهدوی ارفع پدر و مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از بغداد، در این همایش ده‌ها اندیشمند جهان اسلام و دیگر ادیان از کشور‌های ایران، لبنان، فلسطین، اردن، یمن و مصر گردهم آمدند تا هم ابعاد سیاسی امام علی (ع) در مبارزه با ظلم و یاری رساندن به مظلوم را بر اساس فراز‌هایی از نهج البلاغه بررسی کنند و هم ملت‌های آزاده را به حمایت هرچه بیشتر از قضیه فلسطین دعوت نمایند.
نهج البلاغه را اندیشمندان به دلیل تاکید آن بر کارآمدی نظام واقعی اسلامی، الگویی همیشگی برای تمامی ملت‌ها و ادیان می‌دانند به ویژه در شرایط امروز که ملت فلسطین در سخت‌ترین اوضاع خود به سر می‌برد.......

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


اظهارات:
۱- شیخ بلال العبدلی از علمای اهل سنت عراق
۲- صباح زنگنه - کارشناس کرد عراقی
۳- شیخ غازی حنینه از علمای برجسته اهل سنت لبنان
۴- قاسم الغراوی - کارشناس اسلامی عراقی

دیگر خبرها

  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • عکس‌| مصدومیت ستاره پرسپولیس مقابل آلومینیوم
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم