Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به جایگاه حکومت در حکمت بیست و دوم نهج البلاغه گفت: حکومت حق و تکلیفی است که پس از شرائط استقرار حاکم اسلامی حق برگشت به عقب ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه فضای مجازی با محوریت شرح حکمت بیست و دوم نهج البلاغه شریف که شامگاه ۱۹ فروردین برگزار شد گفت: حکمت بیست و دوم نهج البلاغه شریف به حق و تکلیف می پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: حکومت همان طور که حق است تکلیف هم هست، چنانچه شرائط استقرار حاکم اسلامی محقق شود بر حاکم تکلیف است که بپذیرد و در صورت محقق شدن برگشت به عقب ندارد حتی به قیمت جان حاکم، بر این اساس حفظ نظام اسلامی از مهم ترین واجبات است.

وی با اشاره به اهمیت حق غصب شده حضرت علی(ع) در حکمت بیست و دوم نهج البلاغه مطرح کرد: پذیرش حکومت اسلامی به شرط مقررات و شرائط، تکلیف امیرالمونین(ع) بود؛ از طرف اینکه چه کسی حق دارد برمسند حکومت و جامعه بنشیند فقط حق حضرت علی(ع) بود.

این استاد دانشگاه توضیح داد: امیرالمومنین(ع) بنابر این تکلیف نمی توانستند از این حق بگذرند، آن چنان که در حکمت سوم در بند هفتم می فرمایند : « به خدایی که دانه را شکافت و جان را آفرید، اگر حضور فراوان بیعت کنندگان نبود و برای من حجت تمام نمی شد و اگر این نبود که خدا از علما هرگز نسبت به شکمبارگی ظالم و حق مظلوم نبود، من ریسمان شتر خلافت را به گردن آن می انداختم و می دید که بی رغبت تر از همه نسبت به شما به خلافت هستم».

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حکومت صالحان هم حق و هم تکلیف است و انقلاب اسلامی، عمل به این تکلیف الهی بود؛ مگر می شود که عالم بزرگی مانند امام خمینی(ره) این بار را ببیند که تا چه اندازه بشریت را زیر چکمه استکبار له می کنند و سپس سکوت کند؟!!! تکلیف امام بود که قیام کند و انقلاب اسلامی را از نماز واجب تر بداند.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در پایان عنوان کرد: اگر مردم در جریان همه پرسی حکومت در سال 57 به انقلاب اسلامی رأی نمی دادند، امام خمینی(ره) نمی توانستند که حکومت انقلاب اسلامی را برپا کنند.

نهج البلاغه کتاب انقلاب اسلامی است

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: نهج البلاغه شریف کتاب انقلاب اسلامی است آن چنان که در بسیاری از حکمت ها و نامه ها اندیشه های تمدنی و حکومتی دین بیان شده است.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حکومت اسلامی آن پاشنه آشیل حرکت بشر به سمت خدا است، کسی که بخواهد این مایه قدرت را تضعیف کند بدترین خیانت را به بشر کرده است.

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: نهج البلاغه خوانی ولایت و حکومت اسلامی حجت الاسلام مهدوی ارفع حکومت اسلامی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۷۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند

ایسنا/لرستان استاندار لرستان پایه اقتدار حکومت اسلامی را مردم دانست و با بیان اینکه هرجا خطا کرده‌ایم جاهایی بوده که از حضور مردم در صحنه‌های مختلف اقتصادی و اجرایی غفلت کرده‌ایم، گفت: باید کارها را به مردم واگذار کنیم.

ابوطالب شفقت امروز، هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای شهرداران و شوراهای اسلامی که در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: شورا پل ارتباطی بین دولت و مردم است، حال چه شورای اسلامی شهر باشد چه مجلس شورای اسلامی. ضرورت دارد در جریان اقتصادی و تولیدی مردم را مشارکت دهیم و آنان را تشویق به کسب و کار و مشارکت در کارهای تولیدی و اقتصادی کنیم.

استاندار لرستان بیان کرد: انتظار می‌رود اعضای شورای اسلامی شهر و روستاهای استان علاوه بر قانون شناسی، فرصت‌های موجود را شناسایی کنند. همچنین استفاده از پیمانکاران بومی به خصوص در طرح‌های کوچک شهرداری‌ها مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مناقصه محدود مسابقه محلی است، بیان کرد: باید مناقصه‌ها محدود برگزار شود و از ظرفیت پیمانکاران استان در پروژه‌های کوچک استفاده شود.

شفقت با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های استان در داخل استان بهره‌برداری شود و ارزش افزوده در شهرداری‌ها مساله‌ای مهم است، اضافه کرد: در استفاده از پیمانکاران بومی به ویژه در کارهای کوچک تعلل نکنید.

وی عنوان کرد: لرستان استانی سیل‌خیز است و ضرورت دارد منابع طبیعی، محیط زیست در اطراف شهر عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری را انجام دهند.

شفقت برساماندهی رودخانه‌های لرستان تاکید کرد و افزود: اختلاف‌نظری بین شهرداری خرم‌آباد و آب منطقه‌ای لرستان روی ساماندهی خرم‌رود وجود دارد که باید حل و فصل شود و هر کدام از آن‌ها که متولی محسوب می‌شوند موظف به ساماندهی رودخانه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • حمله مستقیم نظامی ایران به رژیم صهیونیستی یک شاهکار نظامی بود
  • مدیریت انقلاب اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را در جهان منزوی کرد
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در خرم‌آباد