Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به آیه قرآن که خداوند برخودش رحمت را واجب کرده است گفت: یکی از اسرارالهی در باب رحمت الهی در حکمت ۴۲ نهج البلاغه رمزگشایی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» طی نشستی در خصوص تشریح حکمت های 42 نهج البلاغه شریف که در شامگاه دوازدهم تیرماه سال جاری در حسینیه مجاری برگزار شد گفت: در حکمت چهل و دوم نهج البلاغه شریف، امیرالمومنین(ع) یکی از اسرار و رازها در حوزه رحمت الهی برای ما رمز گشایی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: از آنجا که خداوند به صراحت در قرآن کریم فرموده است که بنای او برای بندگانش رحمت الهی است نه غضب، « خدا بر خودش رحمت را واجب کرد» براین اساس تمام آنچه خداوند برای بندگانش پیش می آورد باید برمبنای رحمت شناخته و تحلیل شود، چه آن زمانی که نعمتی به انسان می رسد و چه آن زمانی که زحمتی به انسان می رسد.

 

به گفته این استاد نهج البلاغه شریف، در این دنیا تا جایی که انسان از مرز خارج نشده است، تمام امکانات فراهم شده است که انسان در مسیر سعادت خودش حرکت کند ولی گاهی وقت ها انسان کارش به جایی می رسد که مسیر خطایی را که پیش گرفته است، با یک زجر و بلایی خداوند او را مبتلا کند تا از مسیر غلط توبه کند؛ یکی از این رنج و زحمت ها بیماری است.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع تصریح کرد: مولا علی (ع) در خطبه 143 نهج البلاغه بند دوم، غایت و غرض امتحانات و ابتلائات را این گونه بیان می کنند: « خداوند بندگان خودش را زمانی که عمل زشت انجام می دهند مبتلا می کنند به حبس شدن برکات زندگی، بسته شدن در خزانه خوبی و خیر تا انسان اهل توبه، دل از معصیت و گناه بکند و آنکه باید پند بگیرد و باز بایستد از گناه باز بایستد. خداوند استغفار را دری برای خیر قرار داده است؛ خداوند متعال در سوره نوح فرموده است که بندگان من از خداوند طلب ببخش و استغفار کنید، چرا که با این عمل خداوند برکات خودش را بر شما فرود خواهد آورد و بر شما چشمه ها و باغ ها قرار خواهد داد».

 

وی ادامه داد: امیر مومنان علی(ع) در حکمت چهل و دوم به یکی از یارانش که بیمار بود فرمود: « خداوند آنچه از آن شکایت داری، موجب کاستن گناهانت قرار داد، در بیماری پاداشی نیست ولی گناهان را مانند برگ گیاهان از بین می برد، همانا پاداش در گفتار و عمل است و خداوند متعال به خاطر نیت پاک و درون پاک هر کدام از بندگانش را وارد بهشت خواهد کرد».

 

حجت الاسلام مهدوی بیان کرد: بیماری برای مومن جلوه ای از رحمت الهی و به عبارتی اخم خدا است، فرهنگ بی نظیر دعایی تربیتی ما این مطلب بسیار زیبا آمده است.

 

دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به دعای مناجات شعبانیه و ابوحمزه ثمالی مطرح کرد: در یک جا در یکی از دعاهایی که باید با آن انس داشته باشید، می گوییم که خدایا! من قدرتی ندارم که از معصیت تو به طاعت تو منتقل شوم مگر در وقتی که با آن دست محبت و نوازشت مرا از خواب غفلت دور کنی. همچنین در بخش دیگر دعا می گوییم: « الهی کارم به جایی نرسید که تو ناگزیر مرا با شلاق عقوبتت مرا مبتلا کنی که اگر تو از من غضب کنی هیچ راه نجاتی جز تو نمی یابم» .

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: رحمانی ت خدا نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی حجت الاسلام مهدوی ارفع بیماری حجت الاسلام نهج البلاغه رحمت الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۸۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرحوزه علمیه اصفهان در نشست مدیران مدرسه علمیه حوزه علمیه اصفهان، یکی از چالش‌های پیش روی حوزه‌های علمیه و دیگر مراکز علمی- آموزشی حتی دانشگاه‌ها را جذب جوانان دانست و گفت: بدانید برای خدا می‌خواهید حوزه را اداره کنید و وابسته به جایی نیستید و درصورتیکه تلاش کنید افرادی را جذب دین کنید، با احساس مسئولیت بهتری کار می‌کنید.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژادخطاب به مدیران مدارس علمیه افزود: مدرسه علمیه‌ای در اختیار ما قرار گرفته است و همه می‌خواهیم یک کار را انجام دهیم و آن ترویج دین است، همچنین باید مدنظر داشت این که کشور به روحانیون عالم و باسواد نیاز دارد و ما نیز در گوشه‌ای می‌خواهیم به وظیفه خود عمل کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه اصفهان گفت: یکی از موانع رونق جذب افراد به حوزه‌های علمیه، تسهیل شدن مسیر ورود به دانشگاه‌ها و دریافت مدارک متعدد دانشگاهی با گذشت چهار سال و یا کمتر است که این افزایش ورود به دانشگاه‌های مختلف کشور بدون برنامه بلند مدت و نیازسنجی، برای آینده کشور، احساس نگرانی و خطر فراهم می‌کند.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: مسئله دیگری که بر آن تاکید داریم این است که در سال اول دوره طلبگی بیشتر به مسئله اعتقادی طلاب و آشنایی با قرآن کریم پرداخته شود، به دلیل این که اگر طلبه در طول مسیر از طلبگی انصراف داد علمی آموخته باشد.
عضو خبرگان رهبری، مغتنم شمردن فرصت انسان سازی را در حوزه علمیه امری ضروری بیان کرد و گفت: خداوند توفیق داده که می‌توانید انسان بسازید و این بسیار مهم است، البته سختی نیز دارد و اساتید ملزم هستند درحین تدریس، مسائل اخلاقی را نیز بیان کنند و علاوه بر آن بهتر است از همان سال اول به طلبه گفته شود هفته‌ای یک روایت حفظ کند.

دیگر خبرها

  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان