Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از اصفهان، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در کنگره بین‌المللی «انسان در تراز نهج‌البلاغه» گفت: مقصود از حکمرانی، معنای متداول آن در جامعه نیست. برخی به اشتباه حکمرانی را با سیاست سیاستگذاری و حکومت کردن مترادف می‌دانند. حکمرانی در زبان انگلیسی معادل با Governance و حکومت کردن معادل Governing است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسروپناه افزود: حکمرانی متشکل از سه مقوله سیاستگذاری، تنظیم‌گری و خدمات عمومی است و هر یک از این مفاهیم متمایز از یکدیگرند. مثلاً ممکن است حکومتی در فضای مجازی دخالت کند، اما این لزوماً به معنای حکمرانی در فضای مجازی نیست. ابتدا باید سیاست‌گذاری لازم صورت گیرد، سپس تنظیم‌گری مطابق با سیاست‌ها انجام شود و در نهایت نوبت به خدمات عمومی می‌رسد که با تکمیل این فرآیند، خدمات مورد انتظار مثل شبکه‌های اجتماعی و غیره به مردم عرضه می‌شود.

وی در رابطه با آثار موضوع حکمرانی در نهج‌البلاغه اظهار کرد: حکمرانی موجود در دنیا به معنای عام آن از سال ۱۹۸۰ مطرح شده و هر کشوری بر اساس مکتب فکری و اقتضائات سیاسی، فرهنگی و اجتماعیِ خود، در حال تفسیر حکمرانی است. با این حال با نگاهی محققانه در فرمایشات حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه اعم از ۴۸۰ حکمت، ۲۴۸ خطبه و ۷۹ نامه آن، می‌بینیم که حکمرانی از قرن‌ها قبل در معنای کامل و منجر به سعادت جوامع، در نهج‌البلاغه آشکار است که باید مورد توجه اندیشمندان قرار بگیرد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر مضامین عالی حکمرانی در نامه ۵۳ نهج‌البلاغه گفت: در نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر که باید به نوعی آن را منشور جامع حکمرانی نامید، نظریه‌های حکمی و معرفتی امام علی (ع) در باب حکمرانی تبیین شده که می‌توان الگوی صحیحی از حکمرانی را از آن احصاء کرد.

خسروپناه در این رابطه ادامه داد: باید از راه حکمت به حکمرانی رسید و ادای دِین به دریای حکمت موجود در نهج‌البلاغه، مستلزم توجه ویژه پژوهشگران این حوزه است تا نظریه‌ها و حکمت‌های مؤثر و قابل استفاده مانند اصل ساختارسازی، انسان‌خواهی، تسهیل‌گری، واقع‌گرایی و نظریه «از حکمت تا حکمرانی» که می‌تواند موجب تعالی علوم انسانی شود مورد بهره‌برداری قرار گیرد. برخی با متعارض نشان دادن نظریه امت-امامت با نظریه دولت-ملت و مردم‌سالاری، بر نظریه ولایت خرده‌گیری می‌کنند، در صورتی که با فهم درست از این کتاب، سفارش امام (ع) به مردم‌سالاری و رسیدگی مداوم به وضع مردم توسط حکام مورد تأکید ویژه بوده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با الگوگیری از حکمت‌های نهج‌البلاغه به منظور ارتقای کیفیت سیاست‌گذاری‌ها و استخراج ملاک‌های حکمرانی اسلامی، به واسطه ترویج فرمایشات حضرت علی (ع) در سطح کلان و در حوزه‌های مختلف از جمله معیشت، امنیت، سلامت و تعلیم و تربیت، توفیق لازم حاصل شود.

خبرنگار: سجاد ابویی

انتهای پیام./

کد خبر: 1129918 برچسب‌ها عبدالحسین خسروپناه دانشکاه آزاد اسلامی استان اصفهان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: عبدالحسین خسروپناه نهج البلاغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام اسماعیل کاظمی در مراسم شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا علیه‌السلام مسجد حمزه نخل پیرمرد بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: عدم تبعیت از پیامبر (ص) باعث انحراف از مسیر اصلی دین و مبانی می‌شود.

وی افزود: جنگ نرم زمانی رخ می‌دهد که مردم جامعه نسبت به همه مبانی بی‌تفاوت باشند و بیدارگری و تبیین در جامعه از بین رود.

حجت‌الاسلام کاظمی گفت: با معرفی و شناساندن افراد و شخصیت‌های اسلامی، مدل حکمرانی اسلامی را در جامعه تبیین کنیم.

این کارشناس مذهبی بیان داشت: مدل حکمرانی اسلامی توسط پیامبر و امیر المؤمنین ارائه شد و ما در مدل، حرف و محتوا در مذهب شیعه مشکلی نداریم؛ بلکه در ارائه آن به جامعه با مشکلاتی روبرو هستیم که مبنای به‌ درستی تبیین کنیم و مردم را دچار سرگردانی نکنیم و مدل حکمرانی واقعی در جامعه تحقق یابد.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی از راه‌های ارائه مدل حکمرانی اسلامی معرفی شخصیت‌های اسلامی مانند حضرت حمزه سیدالشهدا و امامزاده عبدالعظیم حسنی و شناسایی دیگر افراد در طول تاریخ برای مردم است.
 
وی ادامه داد: اگر در نظام جمهوری اسلامی جوانان ما برای پیاده‌روی اربعین درگیر مسائلی مانند پاسپورت و غیره می‌شوند تا در این راهپیمایی عظیم شرکت کنند این افتخار جمهوری اسلامی است، و امیدها در جمهوری اسلامی به‌مراتب از نکات منفی بیشتر است.

امام‌جمعه پرند گفت: نسلی که امروز می‌تواند اسرائیل را نابود کند نسل رویش انقلاب است، این رویش که می‌تواند موشک و پهباد بسازد و از لایه‌های پدافندی عبور کند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • شوراها به‌عنوان نماد مردم سالاری تقویت شوند
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • پارامتر‌های تاثیرگذار بر آینده تنظیم‌گری در فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ بررسی می‌شود
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است